Цитрусовий сабайон один із найвідоміших італійських десертів, з ніжним та повітряним смаком. Скуштувати його варто хоча б раз у житті. Якщо у найближчий час ви не плануєте відвідати Італію, але мрієте скуштувати сабайон, пропонуємо приготувати його вдома. З нашими підказками це буде швидко і легко.

Час приготування: 30 хвилин

Інгредієнти:

Апельсини - 3 шт.

Цукор - 3/4 склянки

Сік лимонний - 1/2 склянки

Яйце - 2 шт.

Вершкове масло - 2 ст.л.

Яєчний жовток - 2 шт.

Приготування:
Заздалегідь підготуйте 6 склянок для віскі. Необхідно очистити апельсин від шкірки та плівки й покласти по одному шматочку у кожну склянку. Збийте вінчиком яйця, жовтки й цукор до однорідного стану. Посуд с сумішшю ставимо на водяну баню з киплячою водою й продовжуйте акуратно збивати майбутній крем до появи пінки. Додаємо в яєчну суміш одну третину свіжого лимонного соку та ретельно все перемішуємо. Повторюємо цю процедуру ще двічі з лимонним соком, що залишився, продовжуємо збивати крем ще 7-8 хвилини. Потім знімаємо яєчну суміш з вогню, додаємо вершкове масло і знову все перемішуємо. Смачного!

Порада від Freggia: оскільки сабайон збивається на водяній бані, ви можете випадково розплескати суміш. З індукційними поверхнями Freggia ви можете бути впевнені у тому, що жодна крапелька, пролита на поверхню, не пригорить, тому що нагрівається тільки частина під посудом.

Коментарів ще немає. Станьте першим і прокоментуйте статті