Добре знайомий салат капрезе лише на перший погляд може здатися легкою стравою. Антипасто капрезе (у перекладі з італ. – закуска, що йде перед пастою), має свої секрети приготування, які відомі далеко не всім. Тому розказуємо вам таємниці і разом готуємо справжній італійській капрезе.

Час приготування - 15 хвилин

Інгредієнти:

Помідори «Бичаче серце» - 2 шт.

Найсвіжіша моцарела - 200 г

Базилік - 50 г

Оливкова олія - 2 ст. л.

Соус песто (за бажанням) - 1 ч. л.

Сіль, перець – за смаком.

Приготування:

Найскладніший етап у приготуванні страви – пошук необхідних продуктів, які зможуть розкрити справжній смак капрезе. Помідори за традиційним рецептом мають бути сорту «Бичаче серце», ароматні та солодкі. Щоб надати своїй страві насиченого червоного кольору, обирайте помідори «large vine-ripened tomatoes», дуже схожі на чері, але значно більші. У традиційному рецепті капрезе моцарела має бути з молока чорних буйволиць, але для зручності її можна замінити з коров'ячого молока. Базилік має бути свіжим, з непошкодженим листям, а олія – найвищого ґатунку. За бажанням, ви можете додати до страви соус песто. Коли всі інгредієнти відібрані, помідори та моцарелу нарізаємо однаковими скибочками середнього розміру, розкладаємо овочі та сир на великій тарілці, прикрашаємо листям базиліку, додаємо олію та соус песто, сіль і перець за смаком. Пофантазуйте та здивуйте своїх гостей цікавою презентацією страви!

Коментарів ще немає. Станьте першим і прокоментуйте статті