Відома італійська страва равіолі, в залежності від начиння, може подаватися як головна страва, або як десерт. Щоб скуштувати італійські равіолі не обов'язково бути італійцем або вирушати до Італії. Ми підготували для вас простий рецепт, який допоможе вам приготувати справжні італійські равіолі зі шпинатом.

Час приготування - 40 хвилин

Інгредієнти:

Пшеничне борошно - 1,5 склянки

Вода - 1,5 ч. л.

Куряче яйце - 4 шт.

Шпинат - 8,5 ст. л.

Рікота (або м'який сир) - 1 склянка (1 пачка 300 г)

Тертий сир пармезан - 2 ст. л.

Мускатний горіх – за смаком

Вершкове масло - 1 ч. л.

Ріпчаста цибуля - ½ головки

Морква - 1 шт.

Базилік - 6 ст. л.

Оливкова олія - 1,5 ст. л.

Сіль – за смаком

Приготування:

Підсолюємо борошно за власним смаком, збираємо в гору і в центрі робимо невелике заглиблення. Додаємо три яйця, доливаємо води та перемішуємо. Замішуємо тісто, а потім прикриваємо його плівкою і залишаємо на 1 годину відпочити. У цей час миємо шпинат, обсмажуємо його з вершковим маслом протягом 5 хвилин, змішуємо з сиром або з рікотою, пармезаном, мускатним горіхом. Додаємо дрібку солі та яйце. Суміш добре перемішуємо й відправляємо у холодильник. Розгортаємо тісто та викладаємо на один лист начиння по одній чайній ложці через кожні 5 см. Після цього іншим листом тіста накриваємо тісто з начинкою, пальцями притискаємо верхній лист до нижнього і вирізаємо ножем квадрати розміром 5х5 см. Зліплені равіолі кидаємо у киплячу воду та залишаємо варитись на 3 хвилини. Перед подачею додаємо трохи базиліка й оливкову олію.

Buon appetito!

Коментарів ще немає. Станьте першим і прокоментуйте статті