Якщо ви не полюбляєте звичайні картопляні чіпси, але під час перегляду фільму або нової серії серіалу так і хочеться щось пожувати пропонуємо вам вишукану, а головне здорову альтернативу – в'ялені помідори. Їх можна додати у салат, покласти у сандвіч, або їсти просто так. Ділимося з вами рецептом приготування улюбленої італійської закуски.
Час приготування - 6 годин
Інгредієнти:
Помідори - 2 кг
Оливкова олія - 200 мл
Базилік - 1 пучок
Часник - 3 зубчики
Сіль за смаком
Приготування:
Помідори ретельно миємо й даємо повністю висушитися. Згодом нарізаємо овочі половинками, виймаємо нутрощі з насінням і трохи підсолюємо. Викладаємо на деко з пергаментом і відправляємо помідори у розігріту до 200 градусів духовку на 5-7 хвилин. Зменшуємо температуру до 80 градусів і сушимо помідори протягом 6 годин з відкритими дверцятами. Готові помідори кладемо у стерильну банку зі свіжими листочками базиліку та очищеними зубчиками часнику. Заливаємо оливковою олією, закриваємо кришкою і зберігаємо в холодильнику.
Вкусняшка! Обожаю тосты с филадельфией и вяленными помидорами! Если сделать помидорки дома, будет намного дешевле, чем в магазине. И вкусней!!!