Якщо ви не полюбляєте звичайні картопляні чіпси, але під час перегляду фільму або нової серії серіалу так і хочеться щось пожувати пропонуємо вам вишукану, а головне здорову альтернативу – в'ялені помідори. Їх можна додати у салат, покласти у сандвіч, або їсти просто так. Ділимося з вами рецептом приготування улюбленої італійської закуски.

Час приготування - 6 годин

Інгредієнти:

Помідори - 2 кг

Оливкова олія - 200 мл

Базилік - 1 пучок

Часник - 3 зубчики

Сіль за смаком

Приготування:

Помідори ретельно миємо й даємо повністю висушитися. Згодом нарізаємо овочі половинками, виймаємо нутрощі з насінням і трохи підсолюємо. Викладаємо на деко з пергаментом і відправляємо помідори у розігріту до 200 градусів духовку на 5-7 хвилин. Зменшуємо температуру до 80 градусів і сушимо помідори протягом 6 годин з відкритими дверцятами. Готові помідори кладемо у стерильну банку зі свіжими листочками базиліку та очищеними зубчиками часнику. Заливаємо оливковою олією, закриваємо кришкою і зберігаємо в холодильнику.

Инна
14 06 2017, 17:33

Вкусняшка! Обожаю тосты с филадельфией и вяленными помидорами! Если сделать помидорки дома, будет намного дешевле, чем в магазине. И вкусней!!!

Відповісти