В першій частині статті ми розглянули основні правила вибору пральної машини. А тепер про програми прання. Продуманий набір режимів дозволяє вибрати з них найоптимальніший, при якому білизна стане чистою та збереже зовнішній вигляд. Раніше, основними вважалися програми прання бавовни при високих температурах, але останнім часом, все частіше звертають увагу на низькотемпературні режими прання. У сучасних моделях прання у подібному режимі не поступається в якості програмам з 60-90 ° С, але при цьому значно економить енергію. Необхідність прання при високих температурах виникає вкрай рідко. Навіть якщо у вас маленька дитина, і високотемпературний режим ви використовували для усунення шкідливих мікробів, зі спеціальною програмою гігієнічного прання ви досягнете такого ж ефекту, але при 40 ° С і без використання спеціальних миючих засобів. При такому пранні дитячий кольоровий одяг точно не зіпсується.

Більшість програм класифікуються за типом тканини, часом прання або кольором білизни. Так, у пральних машин Freggia є унікальний режим «Темні речі», при якому білизна насиченого темного кольору не тьмяніє і повністю зберігає свій відтінок.

Загальна кількість програм прання - 21. У різних моделях набір режимів злегка відрізняється, але ви завжди знайдете серед них потрібну опцію. Вам досить вибрати тільки тип тканини, а машина сама визначає температуру води, кількість миючого засобу і найбільш відповідний час прання.

Програми прання Freggia:

Бавовна 90 ° C - інтенсивний режим для прання сильно забруднених речей, а також рушників, скатертин та спідньої білизни з льону та бавовни при температурі 90 ° С.

Бавовна Еко 60 ° C - еко режим для прання сильно забруднених речей, а також рушників, скатертин та спідньої білизни з льону та бавовни при температурі 60 ° C.

Бавовна Еко 40 ° C - еко режим для прання сильно забруднених речей, а також рушників, скатертин та спідньої білизни з льону та бавовни при температурі 40 ° C.

Еко 20 ° - економна програма для прання несильно забруднених речей з льону та бавовни (рушників, скатертин, спідньої білизни) при 20 ° С.

Антибактеріальна програма 40 ° С - гігієнічна програма прання, що дозволяє усунути шкідливі мікроби й досягти такого ж ефекту як при високотемпературних режимах, але при 40 ° С.

Слабкозабруднена білизна 40 ° C - програма прання для речей з незначними забрудненнями при 40 ° C.

Синтетика 60 ° C - спеціальний режим для синтетичного або змішаного текстилю (сорочки, блузки, шкарпетки, штани) при 60 ° C.

Делікатне прання 30 ° C - спеціальний режим прання білизни, для якої рекомендоване делікатне прання.

Змішані тканини 20 ° С - дозволяє одночасно прати вироби з забрудненнями середнього рівня, виготовлені з різних типів тканини: льону, бавовни, синтетики.

Прання спортивних речей 40 ° С - програма призначена для прання спортивного одягу, виготовленого з сучасних технологічних тканин.

Коротка програма 20 ° C - час прання займає всього 21 хвилину. Зручний режим для того, щоб освіжити невелику кількість речей або випрати слабкозабруднену білизну.

Вовна 40 ° C - програма для прання виробів з вовни та текстилю з домішкою вовни, на етикетці у яких є спеціальний символ, який допускає машинне прання.

Шовк 30 ° C - програма для прання виробів з шовку і текстилю з домішкою шовку, на етикетках у яких є символи, які дозволяють прання в пральній машині.

Кольорові тканини 30 ° C - універсальний режим для білизни будь-якого кольору.

Темні тканини 40 ° C - унікальний режим прання для темного кольору при 40 ° C.

Прання джинсів 40 ° C - спеціальний режим для прання виробів з деніму.


Блузи / Сорочки 40 ° C - для прання блуз і сорочок з забрудненнями середнього ступеня, виготовлених з бавовни, синтетики або з тканин з домішкою синтетики.

Ручне прання 20 ° C - делікатний режим для речей, які рекомендують прати вручну.

Полоскання - програма призначена для виконання додаткового циклу полоскання після завершення програми прання. Може використовуватися для всіх видів білизни.

Віджимання - програма призначена для виконання додаткового циклу віджимання після завершення програми прання. Може використовуватися для різних видів білизни, крім тканин, що вимагають делікатного прання.

Крім програм прання, варто звернути увагу і на додаткові кнопки, які також впливають на процес прання. Наприклад, функція Turbo допоможе вам скоротити час прання. А при активації технології антизминання білизна після закінчення прання буде менш зім'ятою, що полегшує процес прасування, а в деяких випадках дозволяє і зовсім обійтися без нього. За бажанням цикл прання можна відкласти завдяки відстроченню старту від 1 до 19-ї години. Якщо ж ваша білизна має високий ступінь забруднення, можна активувати функцію Попереднього прання та обрати щадну програм

Павло
20 12 2023, 23:14

Де можна придбати запчастини до ваших таких( файних ) пральних машин

Відповісти
Юра
25 10 2021, 21:17

Підскажіть в якому місті Італії роблять машинки пральні.якщо можно фото заводу.

Відповісти