Якщо на хвилину уявити, яким могло б стати наше життя, якби американець Джеймс Кінг у 1851 році не винайшов пральну машину з обертовим барабаном, нам би це здалося страшним сном. Дійсно, без такого звичного побутового приладу, як пральна машина, ми собі вже не уявляємо домашнього побуту і замислюємось про його покупку ще до переїзду у нову квартиру.

Пральну машину вибирають не на рік, і не на два. Протягом усієї своєї служби вона стає практично членом родини, тому до її вибору варто підійти дуже відповідально. Щоб полегшити вам завдання ми склали корисний гід по пральним машинам Freggia і сподіваємося, що він допоможе прийняти вам правильне рішення.

З сушкою або без

Чи достатньо вам основного призначення пральної машини, або ви хочете більшого? Наприклад, придбати побутовий прилад, який не тільки випере вашу білизну, а й висушить її? Прально-сушильні машини Freggia - це зручне рішення для сучасних сімей, які вважають за краще більше часу проводити за спілкуванням, ніж за розвішуванням мокрих шкарпеток на сушильній дошці, або в очікуванні, коли ж все-таки висохне улюблена сорочка і можна буде вийти на вулицю. Більш докладно про функції прально-сушильної машини ви зможете дізнатися у розділі «Сушка білизни».

Звичайні пральні машини бренду, без функції сушки, можуть використовуватися тими, у кого є можливість сушити білизну традиційним методом.

Тип встановлення

Визначившись з основним функціоналом приладу можна переходити до питання про встановлення пральної машини. Виробники побутової техніки зможуть запропонувати вам два варіанти: вбудований й встановлюваний окремо. Зупинимося на кожному з них і більш детально розглянемо особливості та переваги кожного з варіантів.

Вбудована пральна машина встановлюється у меблевому гарнітурі й ховається за фасадом. Якщо в квартирі не передбачена спеціальна кімната-пральня, найвдаліше місце для розміщення пральної машини - кухня. Багато господинь вважають таке рішення вельми вдалим, тому що вся побутова техніка зосереджена в одному місці. Це означає, що, займаючись приготуванням страв або прибиранням на кухні можна тримати під контролем ще й прання. Важливо враховувати, що встановлення вбудованої пральної машини вимагає спеціальної конструкції у меблевому гарнітурі та продуманої системи комунікацій. Відповідно про її придбання слід подумати перед облаштуванням нової квартири або початком ремонту.

Пральна машина, що встановлюється окремо - більш поширений і популярний варіант. Вона не потребує додаткових умов облаштуванні і її найчастіше розміщують у ванній кімнаті або господарських коморах. Асортимент таких пральних машин Freggia досить великий і класифікується в першу чергу по типу завантаження: фронтальним або вертикальним.

Пральні машини з вертикальним завантаженням менш популярні у нашій країні, хоча вони за своїми можливостями не поступаються моделям з фронтальним завантаженням. Основна відмінність - у способі завантаження, що може бути незвичним для деяких людей. Це рішення особливо зручне для малогабаритних приміщень, тому що машину можна поставити у невелику нішу і місце для відкривання люка не потрібно. Асортимент пральних машин Freggia з вертикальним завантаженням представлений моделями WTIE148 і WTIE148В із завантаженням 8 кг і WTIA107 із завантаженням 7 кг.

Фронтальне завантаження передбачає наявність люка, який дозволяє стежити за процесом прання, полоскання та віджимання білизни. Дизайн фронтальних пральних машин здається покупцям більш привабливим і продуманим. За бажанням, прилад можна використовувати як додаткову «полицю» у ванній кімнаті й розміщувати на ньому різні банні й косметичні засоби, що на жаль, не зробиш з пральною машиною з вертикальним завантаженням.

Розмір

Вибір габаритів пральної машини залежить від наявності вільного місця. Всі пральні машини Freggia з фронтальним завантаженням мають стандартну ширину 60 см, але глибина може бути різною. За розміром пральні машини діляться на: повнорозмірні, вузькі, супервузькі.

Італійський бренд пропонує:

• супервузькі моделі фронтальної пральної машини WISA105, з глибиною 33 см та з завантаженням 5 кг,
• вузькі моделі WISE126 і WISA106 з глибиною 39 см і завантаженням 6 кг
• стандартні моделі WIE148 і WDIE14106 з глибиною 55-60 см і завантаженням до 10 кг.

Дизайн

Зовнішній вигляд пральної машини - перше, що привертає вашу увагу. Можна скільки завгодно перераховувати функції й характеристики приладу, але якщо його дизайн викликає у вас дивні почуття, ви навряд чи зважитеся його купити.

Дизайн Freggia втілив у собі традиції сучасного італійського стилю з дбайливим ставленням до деталей і витриманою елегантністю. Всі моделі пральних машин бренду належать серії Primo. Її відмінна риса - комбінація лаконічного дизайну, простоти форм та елементів з металу.

Важливу роль у зовнішній привабливості моделі також грає колір. Якщо раніше альтернативи білої побутової техніки практично не було, то зараз у вас є можливість придбати пральну машину червоного кольору, або більш звичного для побутової техніки чорного чи сірого.

Яскраво-червона модель WISE126R пожвавить звичний інтер'єр ванної кімнати, стане помітним акцентом у приміщенні, перевтілившись зі звичайного побутового приладу у прикрасу простору. Моделі у матовому чорному кольорі WISE126B і WTIE148В також будуть виділятися і привертати увагу, але більш стримано. Пасуватиме інтер'єрам у сучасних стилях. До того ж, техніка у чорному кольорі виглядає коштовно і прогресивно. Нейтральний сірий відтінок «алюміній» пральної машини WISE126A також лаконічно доповнює інтер'єр, асоціюється зі стійкістю і технологічністю й буде доречно виглядати в інтер'єрі будь-якого характеру.

Основні характеристики

Базові характеристики пральної машини вказуються на так званій «енергетичній етикетці» і демонструють основні споживчі властивості товару.

Клас енергоефективності говорить про те, наскільки побутовий прилад здатний економити споживання електроенергії та раціонально її використовувати. Показник має оновлену шкалу з 2010 року: для позначення класу використовуються літери латинського алфавіту від A +++ до D. Клас енергоефективності А +++ - найвищий, при якому рівень споживання електроенергії найнижчий, а D, відповідно, - найменш ефективний.

Оцінка споживання електроенергії є мірою річного споживання електроенергії та включає енергію, яка споживається під час відмикання живлення і режимів очікування пральної машини, а також енергію, яка споживається за 220 циклів прання. Цикл прання - середнє значення, що складається з: 42% циклів прання бавовни при повному завантаженні машини при 60 ° C, 29% циклів з частковим завантаженням при 60 ° C, і 29% циклів з частковим завантаженням білизни при 40 ° C. Поняття класу прання більше не використовується через те, що всі сучасні пральні машини повинні відповідати класу прання А.
Всі пральні машини Freggia мають покращений клас енергоефективності А +++ - максимально можливий рівень економії електроенергії, що до 30% економніше класу А (згідно індексу енергоефективності (EEI).

Максимальне завантаження пральної машини безпосередньо залежить від її габаритів. Пральні машини великого розміру можуть мати завантаження 7 - 10 кг, в яких можна за один цикл випрати об'ємний кошик білизни, а також пуховики, ковдри або подушки. У машині із завантаженням 10 кг можна випрати і 1 кг білизни, при цьому сучасна електроніка зробить прання економним, зменшивши споживання води та електрики. Цей варіант підійде вам, якщо ви маєте у своєму розпорядженні достатньо вільного місця. Компактні варіанти спеціально передбачені для маленьких кімнат, але і вони мають завантаження в 5-6 кг, чого цілком вистачає як для однієї людини, так і для сім'ї з дітьми.

Клас віджиму - ключова характеристика, від якої залежить залишкова вологість білизни. Чим вище клас, тим вище швидкість обертання барабана і менший відсоток вологості. Таким чином, висока швидкість дозволяє скоротити час сушіння. В арсеналі Freggia є моделі з класом віджимання С - 1000 обертів за хвилину, В - 1200 обертів за хвилину і найвищий клас А - 1400 обертів за хвилину. Швидкість віджиму можна регулювати або відімкнути за бажанням.

Річне споживання води, як і клас енергоефективності, говорить про економічність машини. Витрати води залежить від класу приладу, розміру барабана і програм прання, тому в документації виробники вказують середній показник при стандартній програмі прання «Бавовна 60 ° C» з максимальним завантаженням, 220 циклів за рік (є середнім показником на одну сім'ю з 3-4 чоловік).

На рівень шуму при пранні та віджиманні впливають: тип двигуна, особливості конструкції, матеріали, які використовують у виробництві пральної машини та якість збірки. Модель з показниками шуму в 55 ДБ для прання і 75 для віджиму працює досить тихо і дозволяє використовувати прилад навіть вночі. Для порівняння: рівень шуму 55 ДБ - схожий на сільську тишу, 75 ДБ - на звук порохотягу. Все, що вище, може створювати незручності.

Значення

Кіл-ть ДБ

Нечутний звук тихого саду

25

Тихий шепіт

35

Сільська тиша

50

Міський шум

65

Спокійна розмова

70

Порохотяг

75

Крик дитини

85

Газонокосарка

90

Метро

95

Двигун мотоцикла

100

Поріг комфорту

110

Пошкодження чутливих клітин внутрішнього вуха

115

Больовий поріг

125

Реактивний двигун

150

Злітаючий літак

160

Економічність

У той час як тарифи на електроенергію і воду непередбачувано підвищуються, економічність стає основним критерієм вибору пральної машини. При раціональному підході до споживання електроенергії та води, а також при покупці економної побутової техніки комунальні витрати можна максимально скоротити.

Для початку, рекомендуємо звернути увагу на електролічильник, який встановлений у вашій квартирі або приватному будинку. Вони бувають 1-зонними й багатозонними. Перший - рахує споживання енергії за єдиним тарифом протягом усієї доби - і вдень, і вночі. Другий - більш сучасний. Багатозонний лічильник може вести підрахунок електроенергії, що витрачається, за двома або трьома тарифними зонами - періодам у добі, коли ви використовуєте електроенергію. Таким чином, встановивши 2-зонний лічильник, ви будете платити на 50% менше за витрати електроенергії у нічний час та економити до 60% з 3-зонним обліком.

Відповідно, якщо планувати прання у нічний час, то можна істотно скоротити витрати. З цією метою зручно використовувати функцію пральної машини Freggia - «Відстрочення старту».

Технологія відстрочення старту у пральних машинах, від 1 до 19-ї години, дозволяє запланувати цикл на будь-який зручний для вас час. Якщо у вас встановлений багатозонний лічильник, ваша пральна машина зможе працювати вночі, витрачаючи електроенергію за пільговим тарифом.

Що ж стосується пральних машин, то тут необхідно дивитися на клас енергоефективності. Чим він вищий - тим менше прилад витрачає електроенергії.

Не менш дорогий ресурс - вода, а для пральної машини це функціональна необхідність. У всіх моделях пральних машин Freggia на цей випадок є інтелектуальна система нового покоління Easy Logic. Вона дозволяє оптимізувати витрати води та електроенергії. Система автоматично обирає оптимальну тривалість прання в залежності від того, яка у вас кількість завантаженої білизни. Отже, якщо вам раптом захочеться випрати одну сорочку у пральній машині з максимальним завантаженням в 10 кг, з системою Easy Logic у вас будуть мінімальними витрати води, електрики й навіть миючого засобу.

Зручність використання

Правильна пральна машина повинна бути не тільки економічною, але ще і зручною у використанні.

Для того, щоб відстежувати роботу приладу, вам знадобитися інформативний дисплей, на якому ви зможете побачити всю необхідну інформацію: точний час закінчення прання, активні функції, відкладене включення, а також обрану швидкість обертання центрифуги. Пральні машини Freggia обладнані графічним або світлодіодним дисплеєм, а керування здійснюється за допомогою сенсорних або звичайних кнопок відповідно.

Отвір для завантаження білизни повинен бути зручним і великим, а люк у моделях з фронтальним завантаженням бажано, щоб відкривався на 180 °. Такі, на перший погляд, прості параметри значно спрощують підготовку до прання, як і зручні кювети (контейнери) для миючих засобів, які можна знімати. За необхідністю, їх можна дістати, сполоснути й чистими повернути у початкове положення. Виробники Freggia використовують спеціальний запатентований матеріал Microban при виготовленні кюветів та ущільнювальної гумки бака машинки. Це дозволяє уникнути появи грибка і, як наслідок, неприємного запаху.

У пральних машинах з вертикальним завантаженням є свої секрети. Наприклад, технологія SmartStop, за допомогою якої барабан завжди зупиняється люком вгору і його не потрібно прокручувати у пошуках стулок.

Ще один приємний бонус - система EasyOpening.

Люк відкривається плавно, без різких рухів. Якщо раніше, при використанні пральної машини з вертикальним завантаженням, ви могли випадково прищемити пальці, то зараз про це можна сміливо забути. А на випадок, якщо вам захочеться змінити розташування машини, то завдяки заднім коліщаткам ви це зробите без особливих зусиль.

Спеціальний важіль, розміщений спереду, блокує їх для кращої стійкості.

Відзначимо також, що і фронтальні та вертикальні моделі пральних машин в разі аварійного відмикання електроенергії, зберігають налаштування поточної програми. І при відновленні живлення прання продовжиться з моменту зупинки.

Технічні характеристики та особливості

Після того, як ви визначилися з типом встановлення пральної машини, її дизайном і функціоналом, уважно вивчіть технічні характеристики. Вони дадуть вам уявлення про тривалість експлуатації приладу і про ефективність його роботи.

Матеріали, які використовуються у виробництві та якість збірки безпосередньо впливають на довговічність пральної машини. Найнеприємніше, що може трапиться з нею, - це поява корозії (іржі). Виробники побутової техніки застосовують різні технології, щоб уберегти свої вироби від подібної проблеми. У своєму виробництві ми використовуємо технологію катафорезу, яку застосовують у виготовленні автомобілів. Корпус приладу занурюється в електролітичну ванну, наповнену складом з частинками ґрунтовки. Під впливом електричного поля позитивно заряджені частинки ґрунтувальної суміші осідають на металевій конструкції, проникаючи у важкодоступні місця, й утворюють захисне покриття. Процес катафорезного ґрунтування завершується сушкою конструкції у термічній камері, де нанесене покриття закріплюється. Подібна антикорозійна обробка корпусу захищає його від негативного впливу зовнішнього середовища і запобігає появі корозії.

Серед корисних і зручних функцій хочеться також відзначити технологію Ecoball - спеціальну кульку у дренажній системі. Наявність такої характеристики дозволяє знизити споживання миючих засобів і витрати електроенергії, запобігти проникненню сторонніх запахів з каналізації та сторонніх предметів з кишень одягу до зливу. Завдяки системі Ecoball брудна вода з дренажної системи не змішується з чистою водою в баку, що дуже важливо, з точки зору екології.

Ну і найважливіше - барабан. Наші пральні машини обладнані професійним барабаном з 4-а захопленнями, який забезпечує якісне і дбайливе прання. Велика кількість отворів гарантує краще змочування і більш ефективне полоскання.

Безпека

Пральна машина - складний побутовий прилад, при експлуатації якого використовується вода й електрика, а це основні джерела наших побутових переживань, не враховуючи газ. Ми ретельно подбали про те, щоб модельний ряд пральних машин був максимально безпечним, використовуючи сучасний підхід та унікальні технології компанії Freggia.

Перше, про що варто турбуватися - протікання пральної машини та проблеми з подачею і відведенням води. Але побутові прилади з сучасним функціоналом здатні цьому запобігти. Продумана система безпеки та захист від переливу в пральних машинах Freggia за допомогою спеціальних індикаторів автоматично вираховує проблему, пов'язану з подачею води й переливом, активує роботу дренажного наносу для оперативного відкачування надлишкової кількості рідини.

Інтенсивне утворення піни, на жаль, частий випадок і часом викликає паніку у власників пральної машини, незручності або навіть вартісний ремонт, якщо піна потрапила у плату машини. Функція захисту від піноутворення в моделях Freggia має на увазі цілу систему безпеки, яка при виявленні надлишкової піни всередині машини, завдяки спеціальним датчикам, активує ефективний алгоритм роботи помпи та подачі води для її усунення, тому боятися навали піни вам точно не варто. Також виробники пральних машин рекомендують використовувати спеціальний порошок для машин - автомат або гель для прання.

При неправильному завантаженні білизни або її неправильному розподілі перед віджиманням можуть виникнути зайві вібрації та нехарактерний шум. У наших пральних машинах вбудована система контролю балансу автоматично виявляє дисбаланс, рівномірно розподіляє білизну в барабані пральної машини й регулює швидкість віджиму для оптимальної ефективності. Але ми все ж рекомендуємо розправляти білизну при завантаженні в барабан, чергувати великі та малі речі, використовувати сітку для білизни.

Якщо в родині є маленька дитина, важливо врахувати та той факт, що малюкові рано чи пізно захочеться перевірити кнопки на пральній машині. Ми передбачили й таку обставину, тому у наших моделей є функція захисту від випадкових натискань, яка блокує кнопки під час роботи приладу.

Окремо варто відзначити унікальні технології італійських виробників Freggia, орієнтовані на бактеріальний захист приладу. Так, при тривалому використанні виключно низькотемпературних режимів, автоматична програма знезараження бака допомагає уникнути утворення цвілі та грибка всередині приладу. У разі необхідності, програма пропонує виконати короткий цикл при високій температурі для очищення. Ще один плюс у захисті від бактерій - матеріал фірми Microban, з використанням якого виконаний дозатор миючих засобів (кювет) і гума ущільнювача між баком і дверцятами. Він гарантує захист від 99,9% шкідливих бактерій, так що цвіль і затхлий запах не утворюються.

Гарантія та сервіс

І на завершення хочеться сказати про гарантії та сервіс, які надає кожному покупцеві компанія Freggia. Ми впевнені у якості та надійності кожної моделі й сміливо даємо 2 роки гарантії на пральні машини. Здійснюючи покупку у нас, ви отримуєте гідний сервіс. Для вас також працює єдина гаряча лінія підтримки по всій Україні. Ми готові надавати всю цікаву для вас інформацію, допомогу і давати відповіді на кожне поставлене вами питання.

Сподіваємося, наші підказки та поради допоможуть вам зробити правильний вибір і придбати потрібну пральну машину.

Читати продовження статті

Сергей
11 12 2019, 19:15

Даже 2-х лет не дотянула. Горизонталка. Нужна была узкая около 40см. Сильный шум при вращении барабана. Подшипник приехал.

Переваги: Узкая. Дверь компактная без выпуклостей. Типа 6кг белья может стирать хоть и слабо верится.
Недоліки: За такие деньги обязана быть надежней! В несколько раз дороже среднеценовых стиралок своих размеров.
Відповісти